?

A jógáról

A jóga fizikai gyakorlatokon keresztül mutatja meg a lelki világunkat. Megtanít arra, hogy figyelj a belső hangra, az igazi énedre. Amikor döntés előtt állsz, a meditáció segítségével képes leszel befelé figyelni, és megérteni azt, ami Téged szolgál. Tudni fogod melyek azok a döntések, amelyek a boldogsághoz és elégedettséghez vezetnek.

A jógában gyakorolt ászanák ,azaz „testhelyzetek” fizikai szinten feltöltenek energiával, rugalmassá és fitté teszik a tested. Ma már köztudott tény az is, hogy a jóga rendszeres gyakorlása fiatalít. Emellett az egyes testhelyzetek analógok az élethelyzeteinkkel. A két legfontosabb állapot az elengedés és a megragadás, ami a jóga legfontosabb szlogenje számunkra!

Vannak helyeztek, amikor egyszerűen el kell fogadnunk azt, amit kaptunk az élettől, például hogy barna szemmel születtünk, vagy hogy nyár után az ősz jön, de egészen nehéz és bonyolultnak tűnő szituációkban is ugyanígy meg kell tanulnunk az elfogadást. Erre példák a leboruló testhelyzetek. Amennyiben a jógában megvalósítod a pozíciókat, életedben is képes leszel könnyedén elfogadni és elengedni.

Harmónia

A másik dolog, amit tennünk kell az a megragadás. A lehetőségek kihasználása, a megfelelő döntéseket meghozni, és célunkért tenni, erőt kifejteni és haladni célunkért. Nem mindegy mikor melyiket választjuk. Ha egy izmot befeszítesz egy nyújtás során, akkor megsérülsz, vagy nem tudsz fejlődni az ászanában. Így van ez az életben is, ha erőltetsz valamit, és megfeszülsz, hogy elérd a célod, sokszor csak távolabb kerülsz tőle.

Ha ezt a két dolgot harmóniában tudjuk tartani életünkben, minden öröm és cél könnyedén – szinte magától- megérkezik hozzánk pont úgy, ahogyan fejlődsz majd a fizikai pózokban.

Ezt persze nem kell elhinni, viszont ki kell próbálni és meg kell tapasztalni!

A jóga 10 éve lépett az életembe. Megtanított megismerni és elfogadni önmagam, pont úgy, ahogy vagyok. Betegségeimből a jóga segítségével épültem fel. Ma már a mindennapjaim része, fitten, derűsen és fiatalon tart. Évekig otthon jógázgattam, majd 2017-ben hatha jóga oktatóként végeztem Diószegi Ádám jóginál. Munkám során ügyfeleimnél stressz oldásra, valamint betegségek kezelésére egyaránt hasznosítom egyéni és csoportos terápiában.

?
“Azért vagyunk a világon, hogy összhangban éljünk. Akik megértik ezt, nem harcolnak többé.”
Buddha

Te is kipróbálnád a jógát? JELENTKEZZ BE!

Töltsd le INGYENES önismereti kiskönyvemet, és kezdd el még ma a változást!