fbpx
Főoldal_foto

 

TAKÁCS NELÉTA LINDA VAGYOK.

A válásom után teljesen egyedül maradtam a két gyermekemmel és a nehézségeimmel.

Majd angol tanárból olyan profi életvezetési guruvá képeztem magam, hogy 3 rövid év alatt a semmiből felépítettem azt a kényelmes és örömteli életet, amire mindig vágytam! 

Most az az anya vagyok, aki lenni akartam! És még egy jó hír; a gyermekeim apukájával újra egy párt alkotunk!

 

EZT AZ UTAT JÁRTAM BE 20 ÉV ALATT!

blank

KI VAGYOK ÉN? KI AZ A NELÉTA?

 

Az anyák mentora, női önismereti tréner, életvezetési és párkapcsolati tanácsadó, hatha jóga oktató, valamint kétgyermekes édesanya és feleség.

Na meg egy életimádó anyaállat, egy táncimádó fruska, egy önfejlesztőmániás pótanya. Sorolhatnék még címkéket, de leginkább én is csak vagyok, mint te. Figyelem a létezést. Igyekszem napról napra jobb emberré válni és szeretni.

És igyekszem azt tanítani, ami nekem már egészen jól megy! Szakmaiság ide vagy oda..ha nem éltem volna meg azt, amit tanítok, az nem lenne ilyen zseniális. Így viszont minden porcikámban együtt tudok veled érezni és rezegni!Pont emiatt szenvedélyem a segíteni akarás és a tanítás! 

 

IMG_20200618_162943

MIÉRT CSINÁLOM EZT?

 

Mert szinte minden nehézséget megéltem vagy coacholtam már, amit egy nő és egy anya átélhet. Kőkemény szenvedés és egyben sok-sok csodás élmény volt, amiken átmentem.

Olykor egy igazi szappanoperában éreztem magam! Nem azt akarom, hogy Te ezeket az élethelyzeteket elkerüld, hiszen az életet nem lehet megúszni!

De azt akarom, hogy tudd mi a fene, és miért történik veled pontosan. Valamint meg akarom Neked tanítani, hogy hogyan tudod megoldani a nehézségeidet! 

Én 22 évesen lettem vállalkozó és anya. Ráadásul már 10 éves korom óta gyerekeket tanítottam angolul. Szóval elég korán megtapasztaltam magam a multifuncionális nő szerepében. 

Nekem nem volt igazán senkim, aki átsegített volna a nehéz helyzeteken. Különböző szakkönyveket olvastam, és próbálgattam a megfelelő szakembereket, és megoldásokat! Nagyon egyedül és elveszve éreztem magam lelkileg. Szeretném, ha én lehetnék Neked az, akire nekem akkor nagy szükségem lett volna. 

Amikor kétségbeesetten kerestem akkor többször ez az idézet segített azzá válnom, aki ma vagyok:  

Légy te a változás, melyet látni szeretnél a világban. (Mahatma Gandhi)

Na ezért csinálom! 

TÉGED MI ÉRDEKEL LEGINKÁBB, AMIKOR SZAKEMBERT VÁLASZTASZ?

blank
blank

A SZAPPANOPERÁM?

“Itt vagyok, semmim sincs, csak a megoldandó feladataim, az adósságaim, és a gyermekeim, akikről gondoskodnom kellene.

A barátaim, szüleim nem értenek meg, és nem tudnak segíteni. Nincs munkám, és csak egy havi megélhetésem maradt. Mi lesz velem?”

blank

A SZAKMAISÁGOM?

Már 22 évesen a tanulmányaim mellett nyelviskolavezetőként és angol tanárként dolgoztam a saját nyelviskolámban.

Majd fokozatosan átképeztem magam életvezetési és párkapcsolati tanácsadóvá. 2019-ben megnyitottam Budapesten a Szeretetközpont nevű önfejlesztő iskolámat. Majd 2020-ban megalapítottam az önfejlesztés online verzióját! 

blank

VAGY A HÉTKÖZNAPI ÉNEM?

Négy év különélés után a – megtanult technikák segítségével- nemcsak az egészségemet, a pénzügyeimet és a háztartásomat tettem rendbe! Hanem megpróbáltam rendezni a viszonyomat a volt férjemmel! Annyira jól sikerült, hogy ma újra egy család és egy pár vagyunk! Nem is akármilyenek! Életmódunk és munkásságunk példaértékű. 

A SZAPPANOPERA

blank

Főiskolás koromban, a Titok című könyvvel kezdődött az önfejlesztési utam. Tele voltam tettvággyal és ötletekkel.  19 évesen a tanulmányaim mellett biztosításközvetítőként dolgoztam, majd ezzel párhuzamosan egy nyelviskolát alapítottam. 

A nyelviskola működtetése, az angol tanítás fontos mérföldkő volt az életemben. Ráébresztett arra, hogy az oktatás és az emberekkel történő munka igazi nagy szerelmem.

A főiskola utolsó évében férjhez mentem, és hamarosan megszületett első gyermekünk.  Így 22 évesen már feleség, anyuka, és cégvezető voltam. Hobbiként (éjszaka, meg amikor csak tudtam) sokat olvastam, tanultam és önfejlesztettem a nyelviskolás évek alatt.

Figyelgettem hogyan tudom egyszerűbbé tenni a hétköznapjaimat a munka és gyereknevelés feladatai között egyensúlyozva. Hiába voltak kitűnő tanulmányi eredményeim, erre nem készített fel az iskola. 

És hát hogy is mondjam: pokoli nehéz volt. 

 

blank

Rengeteget dolgoztam, próbáltam odafigyelni minden területre, de valahogy egyre többször éreztem, hogy összeroskadok a sok feladat terhe alatt. 

2014-ben pedig megszületett a lányunk. Az otthon töltött idő során kezdtem el komolyabb önismereti szakképzéseket elvégezni, és megoldásokat keresni az életemre.

Ahogy változtam, a férjemmel úgy kezdtünk el még jobban távolodni egymástól. Ekkor lépett be egy szerető az életembe. Ennek következtében 10 év után beadtam a válókeresetet. 

Egy évvel később pedig már egyedülálló anyaként neveltem a gyermekeimet. A szakításokat követően képtelen voltam nyugodtan dolgozni, sok rossz döntést hoztam, és elveszítettem mindent. A munkámat, a családomat, az otthonomat. 

Mindent, amiről azt hittem az enyém, amiről azt gondoltam én vagyok, az semmivé lett. 

Az átok mégis áldássá vált az életemben. Sosem felejtem el, amikor egy újabb férfival való szakításom után egy kis padlásszintet béreltem. 

Megérkeztem a csomagjaimmal, végignéztem az üres kényszerlakáson, a sarokba kucorodtam, és több órán keresztül sírtam, gyászoltam. Számot vetettem Önmagammal, a múltammal.

Ott volt az a bizonyos pont, ahonnan nem volt lejjebb.

blank

“Itt vagyok, semmim sincs, csak a megoldandó feladataim, és a gyermekeim, akikről gondoskodnom kellene. A barátaim, szüleim nem értenek meg. Nincs munkám, épp egy havi megélhetésem maradt.”

21

MI LESZ VELEM?

 

Néhány óra múlva felálltam a padlóról. Az volt a legnehezebb. Ekkor megláttam egy könyvet a dobozokból kikandikálva. Az volt a címe, hogy Varázslat. Ezt egy jelnek vettem. 

Attól a naptól kezdve a könyv útmutatásai szerint minden nap felírtam miért lehetek hálás. Rájöttem, milyen hibás az a gondolat, hogy nincs semmim. Mennyire nem vezet sehová, ha arra koncentrálok, hogy mi nincs épp az életemben.

Erre koncentrálva megtaláltam a valódi Önmagamat. Rájöttem, hogy mindenem megvan ahhoz, hogy változtassak. Hiszen még itt vagyok, és létezem. Megértettem, hogy egy vágy, az anyagi javak vagy az emberi kapcsolatok semmit sem számítanak. Nem adnak valódi boldogságot, amikor belül, a lelkünk nincs rendben. Magamat kellett megértenem a változáshoz.

Tehát megkérdőjeleztem mindent, ami addig fontos volt számomra. Ezek a kérdőjelek segítettek ahhoz, hogy megértsem ki vagyok ÉN, és mit szeretnék teremteni ebben a világban.

Én kiléptem az illik, a kellene, meg a sztereotípiák világából, és egyszerűen nem fogadtam el őket. Más igazságokat kerestem. Számomra például az anyaság most egy kaland, amit élvezek a gyerekeimmel. A munkám a szenvedélyem, amit minden nap szeretettel és örömmel végzek. Az egészségem pedig természetes dolog. Újra egészséges vagyok, általában kipihent és jókedvű. Ha mégis kibillenek az egyensúlyomból, hamar visszatalálok.

 

A hab a tortán, az volt, hogy a volt férjemmel szerettem volna rendezni a viszonyunkat legalább annyira, hogy békésen tudjunk kommunikálni egymással.

Miután megtanultam az erőszakmentes kommunikáció technikáit, készen álltam arra, hogy a legnehezebb terepen is a gyakorlatba ültessem. 

Annyira jól vizsgáztam, hogy már 4 éve újra egy pár vagyunk. Erre őszintén nem számítottam! Ez egy igazi csoda, és nagy boldogság nekünk! 

A TITOK AZ ÖNISMERET!

blank

Képes voltam a válság után megteremteni azt az életet, amire mindig is vágytam! 

Mert megértettem az élet esszenciáját!

Ráleltem az igazi titokra!

555A4593

A titok az, hogy igazán meg kell ismerned önmagad ahhoz, hogy képes legyél változtatni!

Nekem leginkább az segített, hogy elkezdtem önismeretet és életvezetést tanulni, majd alkalmaztam a tanultakat!

Így 3 intenzív év alatt, olyan profi életvezetési guruvá képeztem magam, hogy egyedül – a megtanult technikákat használva- képes voltam felépíteni azt az életet, amelyre mindig is vágytam!

A tapasztalataim és tudásanyagom segítségével alkottam meg az ANYAMENTORING RENDSZERT, amellyel TE is kihúzhatod magad a pácból!

Ugyanis, nincs bennem semmi különleges. Boldog szerettem volna lenni, mint bárki más.

Ha már megvan hozzá a tudásod, akkor Te is képes leszel változtani az életeden!

Ezt a tudást szeretném átadni a magyar nőknek, mert most már igazán megérdemeljük a boldog, kiegyensúlyozott életet!

 

Ne feledd, hogy a titok a tudás megszerzésében rejlik!

 

Menni fog!

A KÉPESÍTÉSEK MEGSZERZÉSE KÖZBEN JÖTTEM RÁ MÉG EGY NAGYON FONTOS DOLOGRA! 

A különböző képesítések megszerzése közben döbbentem rá, hogy valójában a tudatlanság okozza a legtöbb hibát, és a legerősebb félelmet bennünk, Nőkben is!

Nem tudjuk, hogyan lehetne másképp csinálni, mert nem láttunk követendő példát. De ez nem azt jelenti, hogy nem lehet jól csinálni.  Ha nekem sikerült ez a változás, akkor Neked is fog.

Legfőképpen úgy, hogy megismered Önmagadat! Megszereted és megérted azt, aki vagy! 

 

UGYANIS NEM KELL MEGVÁLTOZNOD! 

 

Hiszen nincs veled semmi baj!  Csupán olyan “rossz” rendszert működtetsz, ami nem szolgálja az életedet!

EZ FELSZABADÍTÓAN HANGZIK, UGYE?

 

 

MIÉRT ENGEM VÁLASSZ MENTORODNAK?

blank
blank

14+ ÉV ANYASÁG

blank

20+ ÉV OKTATÁS

 

blank

1000+ TANÁCSADÁS

 

blank

10 M Ft+ KÉPZÉSEKRE

 

blank

2000+VIDEÓ

blank

4+ÉV ANYAKLUB

 

2008-ban több év angol tanítás után megalapítottam a saját nyelviskolámat Százhalombattán. A Kodolányi János Főiskola anglisztika karát otthagyva a saját elveim szerint akartam oktatni. És milyen jól tettem:)

Hiszem, tapasztaltam, és ma is kitartok a véleményem mellett, miszerint valaki nem attól lesz jó szakember, mert elvégez egy iskolát. Hanem attól, hogy a szívéből azt teszi, amire született! 

2008-2018-ig közel 10 éven keresztül 2 éves kortól felnőttkorig angolt oktattam és szerveztem a nyelviskola működését! Minden évben gyerek és felnőtt táborokat tartottam. 

2009-ben a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karán végeztem igazgatásszervezőként, ahol rengeteget tanultam a rendszerekről és a szervezés alapjairól. A diplomámat már az akkor 3 hónapos fiam segítségével vettem át újdonsült anyaként.

blank

2010-ben a férjem becsatlakozásával a nyelviskolánk országos szinten működő OKJ felnőttoktatási képzőintézménnyé nőtte ki magát. Évente több száz embernek biztosítottunk szakmai lehetőséget a pedagógiai képzésektől kezdve a fodrászon át az ipari kurzusokig. Csak csendben súgom meg, hogy a férjem még mindig ezt csinálja:)

Így lehetőségem volt több szakmai képzést ingyen, helyben elvégezni, ezért több engem érdeklő szakmát elsajátítottam a vizsgák letétele nélkül. Ilyenek voltak pl: a peadgógiai asszisztens, és a fodrász, az életvezetési tanácsadó, és az egészség coach. 

2012-ben női önismeretet és életvezetést tanultam több, különböző képzésen és workshopon, és saját szervezésben. Többek között: agykontroll tehcnikákat, mindfullnesst, sámánizmust, theta heailinget, női jógát, amelyeket a programjaimban most is tanítok. 

2013-ban Elindultam a Pest Megyei Miss Alpok Adria szépségversenyen, ahol második helyezett és a közönség különdíjasa lettem. 

2014-ben megszületett a lányom, aki segítségével a gyakorlatban is elmélyülhettem a női önismereti tanulmányokban:)

2015-ben elváltam a férjemtől. Így azt ezt követő 4 évben éltem egyedül, majd párkapcsolatban és mozaik családban is. A gyakorlatban is kipróbálhattam a párkapcsolati tanulmányaimat. 

HIVATALOSAN IS ELISMERT KÉPESÍTÉSEIM

image_67148545

Bár sosem szerettem volna a közszférában dolgozni, a rendszerépítési és szervezési zsenialitásomat a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karán alapoztam meg, ahol 2009-ben igazgatásszervezőként diplomáztam.

 

 

image_50403585

Több év jógázás után az ország egyik legelismertebb jógaoktatóképzését végeztem el, és személyesen Diószegi Ádámtól tanulhattam. 2017-ben sikeres Hatha Jógaoktatói vizsgát tettem a Samadhi Jóga Akadémián

image_16857089

A válásom után tudtam, hogy ezen az életterületen sem maradhatnak sötét foltok. Ezért végeztem el a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet Párkapcsolati coach és Házassági tanácsadó képzését Dr. Mészáros Ádám vezetésével. 

blank

2017-ben Hatha Jóga oktatói vizsgát tettem. Majd ezt követően megismerkedtem a jóga több irányzatával is, amelyek további spiritualitás dimenziókat nyitottak meg számomra. Tanultam női jógát, astangát, légzésterápiát, arcjógát, női biohackinget, meditáció vezetést, figyelemerősítést, kineziológiát, érzelmi utaztatást.  

2017. végén Életvezetési és Párkapcsolati coach, Face to face tréner, és Házassági Tanácsadó lettem.

2018-ban sikerült egyedül egy saját házat vennem. Nem sokkal később megnyitottam Szeretetközpont nevű önfejlesztő központomat Budapesten, ahol jógaoktatást tartottam, és önismereti képzéseket szerveztem. Természetesen itt is számos továbbképzést és tanfolyamot meglátogattam. 

2019-ben a férjemmel sikerült rendeznünk a viszonyunkat, és újra egy pár és egy család lettünk nem sokkal azután, hogy elvégeztem egy intenzív, erőszakmentes kommunikációs képzést. 

2020-ban, a lezárások idején mindkét gyerekkel itthon kellett tanulnom, így bezártam a budapesti központomat, és megalapítottam az Önfejlesztő Anyák Közösségét az online Anyamentoring programjaimmal. Így számomra is rugalmasabban valamint helytől függetlenül is tudom segíteni az édesanyák életét. 

Nem titkolt célom, hogy társadalmi szinten szeretném megváltoztatni az anyák jelenlegi kiszolgáltatottságát és boldogtalanságát. Egy paradigmaváltásra van szükségünk ezen a téren. Nem csak hiszem, hogy ez sikerülhet, hanem nap mint nap teszek is érte. Szenvedéllyel, szívvel és lélekkel!

Remélem ennek Te is részese leszel! 

MILYEN ÉLETET ÉLEK MENTORKÉNT?

blank

Több mint 10 éve gyógyszerek nélkül élünk a családommal. A szakmai tudásomat, technikáimat az öngyógyítás terén természetesen elsősorban a magam és családom részére használom fel és tesztelem. Jelenleg pedig természetgyógyásznak tanulok, hogy hamarosan ezt a tudást is átadhassam az anyukáimnak.

 

blank

Valóban kiegyensúlyozott családi életet élek! Nem azért mert szerencsés vagyok, hanem mert megszereztem a tudást és beletettem a szükséges energiát. A technikákat valóban minden nap alkalmazom a gyereknevelésben és a párkapcsolati konfliktusokban is!Persze nem mindig reagálok tökéletesen, hiszen én is ebben a társadalomban nőttem fel. Sajnos van amikor csak utólag jövök rá mekkora butaságot mondtam vagy tettem, és hogy nem voltam tudatos. Ekkor kielemzem, átgondolom, bocsánatot kérek és kijavítom a hibámat! 

blank

Az önfejlesztés nem csak a munkám, hanem az életformám és a hobbim is! Folyamatosan tanulok, figyelem és képzem magam, valamint gyakorlok. Minden nap elemzem hogyan tudok boldogabb lenni és fejlődni. Ezért is tudok Neked mindig újat tanítani! Az Önfejlesztő Anyák Klubjában minden hajnalban online jógaórával és egy napindító rovattal indítjuk a napot, ami folyamatosan éberen és inspiráltan tart!

 

blank

Nekem is megvannak a szokásos teendőim mint Neked. A különbség az, hogy én egyszerűen, könnyedén és örömmel végzem el őket, mert kialakítottam az automatizált háztartást, megtanultam az öngyógyítást, elengedtem a felesleges feladatokat,stb. Bőségesen van időm arra amit szeretnék, mert átalakítottam az idővel kapcsolatos hiedelmeimet is. És még sorolhatnám mi mindent alakítottam át! De inkább gyere, és a programokon megtanítom Neked is! 

MIT MONDANAK MÁS ANYUKÁK RÓLAM ÉS A MUNKÁMRÓL?

 • blank

  Nagyon hálás vagyok, mert a segítségeddel gyökeresen megváltozott az életem. Ezt a hálát nem tudom, hogy lehetne igazán megfogalmazni, hogy átérezd, de megpróbálom körülírni ahogy tudom.

  Végtelenül kimerült voltam, magányos, gyenge, beteges, ideges és feszült. Feladatnak tekintettem az életem, kiszolgálni a családom és megfelelni a munkahelyen.

  A programod szerintem zseniális! Az elméleti, gyakorlati feladatok összhangja, a szintek és az életterületek komplexitása. Az egyik nagy akcióddal indultam meg az önfejlesztés útján. 

  Biztos, hogy elvégzem az összes nagy programot! Elkötelezett és hűséges vagyok. Azóta egyébként sok ilyen coach és klub hirdetése szembejön velem a facebookon, de nem érdekelnek."

  Bohács Katalin
  2 gyermek édesanyja Miskolcról
 • blank

  " Nelétával a közös munka, ÖRÖM! Megnyugtat, ösztönöz. A személyisége kicsit olyan, mintha az ember fejében lenne, sokszor a fel nem tett kérdéseimre is megkaptam a választ!És nem utolsó sorban jó a humora!

  Pozitívabban állok hozzá a napjaimhoz, ezáltal a családom is lelkesebb. Az önbecsülésem is nőtt a kezdetek óta. Meg tudom magam dicsérni. A gyerekeim nagyon élvezték, hogy Anya is tanul. A mozgás már teljesen beleépült a mindennapokba, jobban érzem magam a bőrömben, energikusabb lettem.

  Köszönöm Neléta! Már alig várom a következő közös munkát! "

  Keszthelyi Márta
  Kétgyermekes anyuka Balatonakaliról
 • blank

  "Nelétával együtt dolgozni fantasztikus. Inspiráló, támogató, és annyira energikus, hogy ez az energia, és tettvágy átragad az emberre. Vele dolgozva elhiszed, hogy a Világot is meg tudod változtatni!

  De magadat tuti 🙂 

  Amióta Nelétával dolgozok tudatosabb lettem. Elkezdtem jobban odafigyelni magamra, az igényeimre és érzéseimre, nem sorolom magam a ToDo lista végére. Észrevettem rossz berögződéseket, amiket a kapott tippekkel és gyakorlatokkal sok esetben meg tudtam változtatni.

  A férjem is tudomásul vette, hogy erre szükségem van. Egy boldog, kiegyensúlyozott anya = boldog, kiegyensúlyozott család."

  Schreiberné Stein Bettina
  Egy kisfiú anyukája Veszprémből
 • blank
  " Lelkesítő! Mindig izgatottan vártam a következő feladatot. Megerősített abban, hogy érdemes magunkkal foglalkozni, és ez nem kell, hogy nyűg legyen. Lehet élvezetesen is csinálni, és vidáman hozzáállni. Neléta pozitív energiája és lelkesedése ragadós, sokat segített. A nehéz témákat is egyszerűen és érthetően mondta el, mindig világosan tudtam, mi a feladatom. "
  Tornyai Aliz
  Egy kisfiú anyukája Debrecenből
 • blank
  " Bár korábban találkoztam volna vele. 🙂 Nagyon bízom benne, hogy az én gyerekeim már a tőle tanultakkal gazdagabban vághatnak bele az életbe. Észhez térített. Mindent meg kell tervezni magam körül, ha a boldogságra is szeretnék időt hagyni. 🙂 A férjem is támogat, mert látja, hogy jobban vagyok! Neki csak ez számít."
  Nagy Csilla
  Két gyermek anyukája Budapestről
 • blank
  "Neléta kisugárzása, lelkesedése rendkívül motiváló ! Mindenre van megoldása és meg tud győzni érvekkel! Neléta ráébresztett arra, hogy fontos a napi rutin kialakítása, pl. menüt tervezek ezáltal kevesebbet költünk ! Lelkesedést kaptam több területen a változtatásra ! A párommal nálunk nem okoz gondot az együttműködés, mindig  támogatjuk a másikat a fejlődésben ! Neléta segített abban , hogyan lehet a napi felesleges vitákat elkerülni  a napi rutinok kialakításával!"
  Mészáros Brigitta
  Két gyermek édesanyja Budapestről